Farmen

Hvad kan hestene gøre?

Hesteassisteret terapi – er til mennesket ikke hesten. Da heste er meget sensitive flugtdyr, har de skærpede sanser hvad angår det som er indeni – dine intentioner, følelser og stemninger. Du kan herledes se på hesten hvad du bærer rundt på indeni. Til tider kan den metode der bruges via hestens adfærd, hjælpe dig til nemmere at få øje på det som er svært eller utilgængeligt indeni dig. Når hesten gør noget på marken, bliver der spurgt ind til hvad du lægger i det den gør. Dette er en spejling af det du har indeni. For mange er det en aha-oplevelse og tingene går dybere end man lige regner med.

På farmen her, er der 4 heste – 2 islændere og 2 shetlændere – de går på marken, og terapien kan foregå på marken eller bag hegnet. Det vil aldrig foregå på hesten, altså der er ingen ridning indeblandet.

Ring for yderligere spørgsmål

Pris: 750 pr. time

 

Rideangst

Min egen historie – jeg blev i 2015 smidt af en unghest, jeg har ingen hukommelse om hvordan og hvorledes. Men jeg blev kørt på sygehuset af ambulancen og lever i dag med et ar over munden som erindring om det skete. DA jeg ingen hukommelse har om oplevelsen, kan der ikke bruges ”hvad har jeg lært af dette” – det kan være en yderst vigtig information, til erfaringsarkivet. Men jeg lå i 3 uger med en dejlig hjernerystelse, forslået på den ene arm og en finger der var vredet i senen. Det giver en masse tid til at tænke. Jeg blev enige med mig selv om at jeg aldrig skulle op på den hest igen. Han blev derfor solgt og jeg skulle videre. Jeg skulle dog leve med i meget lang tid, en rideangst, en nervøsitet der startede allerede da jeg tænkte på at skulle i stalden. Og ja jeg kunne selvfølgelig droppe at ride, men jeg har redet siden jeg var 12 år og altid elsket det. Var stædig og denne ene oplevelse i mit lange rideliv skulle ikke få lov at styre mig.

Derfor tog jeg min egen medicin, opsøgte en terapeutkollega og fik lavet en session med traumeforløsning og herefter kunne jeg starte min egen adfærdsterapi. Jeg ved jo hvad der skal til. Langsomt et skridt af gangen, er jeg kommet på hesten igen, som man siger.

At lære at udholde det dunkende hjerte, at finde heste der ikke reagerer på en angst rytter der spænder op og så derfra få den manglende selvtillid igen.

Derfor kan jeg i dag med egne oplevelse i bagagen tilbyde dig den samme behandling.

Vi vil starte med at få oplevelsen på plads med fx. traumeforløsning, som er en teknik hvor vi forløser det som har sat sig i nervesystemet. Derefter har jeg muligheden her på farmen, at vi nærmer os hestene langsomt – i starten måske bare fra jorden af (afhængigt af hvor slem angsten er). Så kan jeg tilbyde enten at du får lov at ride min ældre meget stabile islænder, eller jeg kommer til dig med ham og vi rider sammen på den hest du gerne vil opbygge selvtillid på igen.

Alt i alt en samlet pakke til du er på hesteryg igen, glad og afslappet.

Det eneste det kræver er din tillid til processen og tålmodighed.

Pris: Samtale sessioner 750 kr. (90 min)

Heste arbejde fra jorden: 650 kr. pr. time

Ridetimer: 650 pr. time – kan deles op i halve